Skok na osrednjo vsebino
5. koncert šolskega abonmaja – Duo ChitAria

Vabljeni k ogledu 5. koncerta šolskega abonmaja, na katerem sta nastopili Maja Vrbnjak, kitara in Astrid Kukovič, oboa v Duu ChitAria. Koncert si lahko ogledate na povezavi v nadaljevanju https://www.youtube.com/watch?v=5kXBK_SxFV8&feature=youtu.be.

Program:
Vito Nicola Paradiso: Notte a Venezia
1. Tramonto veneziano

Napoleon Coste: Le Montagnard

Ferdinand Rebay: Sonata za oboo in kitaro v C-duru
1. Allegro moderato
3. Scherzo

Diego Maximo Pujol: Suita Buenos Aires
1. Pompeya/2. Palermo
3. San Telmo

ChitAria je novonastala zasedba in hkrati edini tovrsten duo na področju komorne klasične glasbe v Sloveniji. Sestavljata jo dve akademski glasbenici Astrid Kukovič (oboa) in Maja Vrbnjak (klasična kitara).
Obe imata kot posameznici na svojih področjih za seboj bogato glasbeno pot; kitaristka Maja je prejemnica številnih nagrad na mednarodnih tekmovanjih in kitarskih festivalih, oboistka Astrid pa redno sodeluje s številnimi domačimi in tujimi orkestri (Orchestra della Svizzera Italiana, Teatro di San Carlo Napoli). V duo ju je združila predvsem  želja po nadaljnjem ustvarjanju nečesa novega. Širši javnosti se želita predstaviti v redkem komornem sestavu in ljudem približati klasično glasbo.
Kljub temu, da je duo mlad in na začetku delovanja, sta glasbenici v letu in pol od njegovega nastanka nastopali na različnih glasbenih šolah po Sloveniji in se tako predstavili tudi prihajajočim glasbenim generacijam (GŠ Postojna, Konservatorij Maribor …),  na festivalu Lent (2020) , na Egtinem dnevu (združenje učiteljev kitare v Sloveniji), udeležujeta pa se tudi mednarodnih tekmovanjih po Evropi.
Življenjepisa Maje Vrbnjak in Astrid Kukovič

Dostopnost