Skok na osrednjo vsebino
Iskrene čestitke!

Izjemno veseli in ponosni smo na našo nekdanjo učenko Hano Taškov, ki je 6. februarja 2024 v Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji prejela Škerjančevo nagrado za leto 2023 za izjemne študijske uspehe in zasluge pri umetniškem uveljavljanju Konservatorija za glasbo in balet! Iskrene čestitke!

Hana Taškov je glasbeno pot začela pri šestih letih kot učenka violine in leto zatem še kot učenka klavirja. Zaključila je osem razredov obeh inštrumentov. Izobraževanje je nadaljevala kot dijakinja klavirja Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana ter lani maturirala v razredu prof. Lidije Malahotky Haas.
Med najpomembnejše dosežke štejejo:
– prvo mesto in prva nagrada s Koroškega klavirskega tekmovanja 2021, na katerem je postala absolutna zmagovalka tekmovanja,
– prva nagrada in prvo mesto z Memoriala Jurica Murai v Varaždinu leta 2022,
– prvo mesto in druga nagrada z dvoetapnega mednarodnega tekmovanja Musica Goritiensis v italijanski Gorici l. 2023, v kategoriji do 25 let,
– zlata plaketa s TEMSIG-a 2019 in 2022.
Med šolanjem je krstno izvedla dve noviteti skladatelja Blaža Pirnata. Imela je več solističnih recitalov. Januarja 2022 je v organizaciji Glasbene mladine ljubljanske v okviru cikla Ob klavirju izvedla recital v dvorani Slavka Osterca v Slovenski filharmoniji.
Redno se udeležuje seminarjev. Od oktobra je študentka Akademije za glasbo v razredu zaslužne profesorice Dubravke Tomšič Srebotnjak.

Dostopnost