Skok na osrednjo vsebino
5. koncert šolskega abonmaja – Živa Jurič, violina

Na 5. koncertu šolskega abonmaja v sredo, 20. marca 2024, ob 18:00 v dvorani šole je nastopila violinistka Živa Jurič, dijakinja 4. letnika Konservatorija za glasbo in balet Maribor, na klavirju jo je spremljala Mirjam Strlič, mentor Peter Kuhar. Iskrene čestitke!

Program:
J. S. Bach: Sonata za violino solo št. 1 v g-molu, Siciliana in Presto
N. Paganini: Caprice št. 10
M. Bravničar: Suonata in modo antico, 2. Aria
E. Ysaÿe: Sonata za violino št. 3 v d-molu, op. 27, Balada
A. Glazunov: Koncert za violino v a-molu, op. 82, 3. Allegro

ŽIVLJENJEPIS
Sem Živa Jurič, rojena 1. 10. 2005 v Mariboru.
Obiskovala sem Osnovno šolo Križevci pri Ljutomeru. Pri sedmih letih sem začela obiskovati tudi glasbeno šolo, in sicer Glasbeno šolo Slavka Osterca Ljutomer, kjer sem se učila igranja violine pri gospe Andreji Klinc. V naslednjih letih sem menjala več glasbenih šol, Glasbeno šolo Gornja Radgona in Glasbeno šolo Antona Martina Slomška in se nekaj časa učila tudi pod privatnim vodstvom Andreje Klinc. Ves ta čas je bila moja mentorica ona in mi podala večino mojega glasbenega znanja, tako na področju violine, kot tudi na področju glasbene teorije.
Udeleževala sem se mnogih tekmovanj, med drugim festivala Jaz imam pa goslice v letih 2013, 2014, 2015 in 2017, kjer sem dosegla več zlatih priznanj, leta 2019 sem na 1. Soboškem festivalu bila absolutna zmagovalka ter prejela lavreat in nagrado občinstva. Leta 2018 sem se udeležila mednarodnega tekmovanja SVIREL, kjer sem dosegla zlato priznanje. Na državnem tekmovanju TEMSIG sem leta 2015 dosegla zlato plaketo, 2. nagrado in posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe, leta 2018 zlato plaketo in 2. nagrado, leta 2021 prav tako zlato plaketo in 2. nagrado ter leta 2023 s klavirskim triom zlato plaketo in 2. nagrado.
Svoje znanje sem nadgrajevala tudi z udeležbo na glasbenih poletnih seminarjih. Leta 2016 sem se udeležila poletnega seminarja pri mag. art. Boženi Angelovi in nato leta 2017 poletnega seminarja pri mag. art. Boženi Angelovi in Feguš kvartetu. Leta 2019 sem se udeležila poletne šole za violino pri prof. Žigi Brank in v letih 2022 in 2023 poletne šole 48. Internacionale kammermusik + meisterkurs Tage v Avstriji pri O. Univ. Prof. Anne Schittenhelm.
Po osnovni šoli sem svoje izobraževanje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer sedaj obiskujem četrti letnik pod mentorstvom profesorja Petra Kuharja. Zadnje leto sem vpisana tudi na Vorbereitung na Kunstuniversität Graz pri profesorici Anke Schittenhelm. Februarja to leto sem opravila sprejemni izpit za študij na tej fakulteti.

Dostopnost