Skok na osrednjo vsebino
4. koncert šolskega abonmaja – Trobilni kvintet Neobrass

Prijazno vabljeni na 4. koncert šolskega abonmaja, ki bo v torek, 14. februarja 2023, ob 18:00 v dvorani šole. Nastopil bo Trobilni kvintet Neobrass.

Program:
West side story: 

Prologue
Something’s Comin’
Maria
Tonight
America
One hand, one hearth
I feel pretty

P. Nagle: Jive for Five
W. C. Handy: St. Louis Blues by
L. Henderson: Amazing Grace
F. Mercury, arr. S. Landry: Bohemian Rhapsody
O. Pestner, arr. P. Tovornik: Ljubim te, Slovenija
S. Makarovič, arr. P. Tovornik: V Ljubljani

Trobilni kvintet Neobrass sestavljajo študenti in bivši študenti ljubljanske Akademije za glasbo in sicer trobentarja Jernej Maček iz razreda prof. Franca Kosma, Dominik Rus, trobentar v pihalnem orkestru slovenske policije, ki je študiral pri prof. Tiborju Kerekešu, hornist Franci Šuštar, ki je študiral v razredu prof. Boštjana Lipovška, pozavnist Žan Kopše, ki se izobražuje pri prof. Dušanu Kranjcu ter tubist Uroš Menegatti, študent v razredu prof. Josepha Steinbocka.
Kvintet je pod mentorskim vodstvom prof. Jureta Gradišnika na tekmovanju TEMSIG 2019 prejel zlato priznanje in osvojil 1. mesto v najvišji starostni kategoriji, v letu 2022 pa prav tako 1. mesto in posebno pohvalo za doseženih 100 točk. V letu 2020 so se v sodelovanju z Glasbeno mladino Slovenije s koncerti predstavili v Ljubljani, Celju, Kopru in Slovenskih Konjicah. Nastopili so tudi na koncertu nove generacije trobil v organizaciji društva SiBrass, v letu 2022 pa tudi na ciklu Jesenske serenade v organizaciji Glasbene mladine ljubljanske. Nastopili so na več pomembnih slavnostnih dogodkih; na sprejemu britanskega princa Edwarda, ob 200. obletnici Narodnega muzeja Slovenija, na koncertih Ljubljana festivala in tudi preko meje v Italiji.

Dostopnost