Skok na osrednjo vsebino
3. koncert šolskega abonmaja – Vojin Kocić, kitara

Prijazno vabljeni na 3. koncert šolskega abonmaja, ki bo v sredo, 25. januarja 2023, ob 18:00 v dvorani šole. Nastopil bo kitarist Vojin Kocić.

Program
A. Jose: Sonata para guitarra
Allegro Moderato
Minuet
Pavana Triste
Final

I. Albeniz: Suite Espanola (prir. C. Marchione)
Granada
Cuba

G. Regondi: Introduction et caprice, op. 23

Življenjepis

Vojin Kocić se je rodil leta 1990 v Smederevu/Srbija, kjer je pri 8-ih letih začel igrati kitaro. V Zürichu je študiral na Hochschule der Künste (ZHdK) in pridobil magisterij iz kitare pri prof. Andersu Miolinu  in tudi magisterij glasbene pedagogike. Dodatno se je specializiral pri maestru Oscarju Ghiglii na Accademia Musicale Chigiana v Sieni v letih 2007, 2009, 2010, 2014, 2015, kjer je kot edini kitarist, ki mu je to uspelo na tej znameniti akademiji, prejel diplomo d’Onore.
Vojin Kocić izvaja zelo muzikalno, ekspresivno in hkrati virtuozno igranje ter ima repertoar od renesanse do 21. stoletja. Vojin Kocić sodi v vrh mednarodne kitarske scene, kritiki pa ga imenujejo tudi “mojster mehkih tonov” (po SRF).
V svoji karieri je bil Vojin Kocić doslej nagrajen z več kot 50 priznanji, med katerimi so prva mesta na najvišjih mednarodnih kitarskih tekmovanjih, posebna priznanja, štipendije in listine. Med drugim je leta 2014 prejel prvo nagrado na Prix Credit Suisse Jeunes Solistes, kjer sodelujejo solisti vseh klasičnih inštrumentov, ter prve nagrade na tekmovanjih: ‘Incontri Chitarristici di Gargnano, ‘Ruggero Chiesa’, ‘Enrico Mercatalli’, na mednarodnem kitarskem festivalu in tekmovanju v Heinsbergu, na kitarskem tekmovanju Michele Pittaluga v Alessandrii.
Vojin Kocić je posnel 2 zgoščenki z založbo NAXOS in izvedel več kot 300 solističnih in komornih koncertov v Švici, Italiji, Srbiji, Franciji, Avstriji, Nemčiji, na Slovaškem, Hrvaškem, v Romuniji, Bolgariji, Črni Gori, Sloveniji, Grčiji, na Portugalskem, v Ukrajini,  Rusiji itd.
V jesenskem semestru 2022 je postal profesor kitare na Univerzi za umetnost v Zürichu.
Igra na kitari Jeana Noela Roheja in uporablja strune D’Addario.

 

Dostopnost