Skok na osrednjo vsebino
»Ljubimo glasbo« – »Wir lieben Musik«

Sodelovanje GŠ Murska Sobota v mednarodnem projektu

Glasbena šola Murska Sobota se je kot partnerska šola pridružila mednarodnemu projektu »Ljubimo glasbo« – »Wir lieben Musik«. Projekt je financiran s strani evropskega programa Erasmus+ Šolska partnerstva. V okviru projekta bomo v šolskih letih 2020/21 in 2021/22 izvedli mednarodno izmenjavo in skupni orkestrski projekt z Glasbeno šolo Bad Radkersburg iz Avstrije.
Zaradi organizacijskih in logističnih izzivov v času pandemije Covid-19 v zadnjem letu, smo se odločili projekt podaljšati za eno leto. Mobilne aktivnosti bodo tako izvedene v šolskih letih 2021/22 in 2022/23.

Projekt »Ljubimo glasbo/Wir lieben Musik« združuje dve avstrijski in štiri slovenske šole. Med njimi sta dva konservatorija za glasbo, tri glasbene šole in osnovna šola. V sodelovanje bo vključenih okrog 400 slovenskih in avstrijskih učencev ter več kot 30 učiteljev in režiserjev. Na seminarjih, mojstrskih tečajih, vajah in koncertih se bo krepilo strokovno in jezikovno znanje vseh vključenih, utrdile se bodo partnerske vezi med šolami in ustvarila nova prijateljstva med ljudmi.

Več o projektu: Ljubimo glasbo – wir lieben Musik – we love music

Dostopnost