O predavateljici

TATJANA VASLE je z odliko diplomirala iz petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Irene Baar.

Nastopala je kot solistka z Orkestrom Akademije za glasbo, Komornim orkestrom Slovenske filharmonije, Domžalskim simfoničnim orkestrom, Orkestrom Capella civica iz Trsta pri izvedbi vokalno-inštrumentalnih del in na komornih in solističnih koncertih v Sloveniji, Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. Snemala je za arhiv Radiotelevizije Slovenija in kot solistka sodelovala s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

Zaposlena je kot profesor petja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer je predstojnica pevskega oddelka in na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer dela kot strokovna svetnica za področje vokalne tehnike.

Njeni učenci so prejemniki številnih nagrad na državnem tekmovanju (tri prve, tri druge, pet tretjih nagrad), uspešno pa so tudi sodelovali na mednarodnih tekmovanjih Lazar Jovanović v Beogradu (2011, 2012, 2013), Bruna Špiler v Hercegnovem (2013, 2014, 2015), Mednarodnem tekmovanju “Giovani Musicisti – Città di Treviso” (2015), 19. Mednarodnem pevskem tekmovanju Iuventus Canti, Vrable – Slovaška (2017), kjer so osvojili številne zlate plakete.

Mnogi nadaljujejo študij na Akademijah za glasbo v Haagu, Dunaju, Grazu, Zagrebu in Ljubljani.

V Slovenji je vodila že več pevskih seminarjev, kot svetovalka za vokalno tehniko pa sodeluje z najboljšimi slovenskimi zbori (Carmina slovenica, Komorni zbor Ave, Akademski pevski zbor Tone Tomšič, Bodeča Neža in drugi), sodeluje kot članica žirij na pevskih in drugih glasbenih tekmovanjih in avdicijah doma in v tujini. Aktivna je v Društvu slovenskih pevskih pedagogov in se udeležuje strokovnih srečanj v organizaciji EVTE (European Voice Teachers Association).

V zahvalo za izjemne uspehe pri vzgoji mladih slovenskih pevcev ji letos Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana podeljuje Škerjančevo diplomo.