Skok na osrednjo vsebino
O predavateljici

TATJANA VASLE je z odliko diplomirala iz petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Irene Baar.

Nastopala je kot solistka z Orkestrom Akademije za glasbo, Komornim orkestrom Slovenske filharmonije, Domžalskim simfoničnim orkestrom, Orkestrom Capella civica iz Trsta pri izvedbi vokalno-inštrumentalnih del in na komornih in solističnih koncertih v Sloveniji, Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. Snemala je za arhiv Radiotelevizije Slovenija in kot solistka sodelovala s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

Zaposlena je kot profesor petja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer je bila vrsto let predstojnica pevskega oddelka in na Glasbeni šoli Antona Martina Slomška v Mariboru, na Akademiji za glasbo v Ljubljani pa je 13 let delala kot strokovna svetnica za področje vokalne tehnike,

Pedagoškemu delu se predaja z vsem srcem, poleg številnih šolskih nastopov z učenci gostuje na drugih glasbenih šolah in kulturno-umetniških prireditvah raznih društev in se udeležuje domačih in tujih mednarodnih tekmovanj.

Njeni učenci so prejemniki številnih nagrad na državnem tekmovanju (sedem prvih, tri druge, sedem tretjih nagrad), uspešno pa so tudi sodelovali na mednarodnih tekmovanjih Lazar Jovanović v Beogradu (2011, 2012, 2013,2022), Bruna Špiler v Hercegnovem (2013, 2014, 2015), Mednarodnem tekmovanju “Giovani Musicisti – Città di Treviso” (2015), 19. Mednarodnem pevskem tekmovanju Iuventus Canti, Vrable- Slovaška (2017), The 6th International Singing Competition Alina Vane, Latvija (2020), Mednarodnem pevskem tekmovanju Aegis Carminis, Koper, Slovenija (2021), International Singing Competition IMMCC Maribor, Slovenija (2021), 2. International Singing Competition Musica Goritiensis 2022, Zagreb music competition Stojan Stojanov Gančev 2022, Međunarodno takmičenje solo pevača ”Nikola Cvejić” 2022 in 2023, kjer so osvojili številne zlate plakete.

Mnogi nadaljujejo študij na Akademijah za glasbo v Haagu, Dunaju, Berlinu, Mannheimu,  Grazu, Zagrebu in Ljubljani.

S strani Ministrstva za znanost, šolstvo in šport je bila leta 2012 povabljena v predmetno skupino za petje in je soavtorica posodobljenega učnega načrta za petje na umetniški gimnaziji.

S posebnim veseljem in predanostjo vodi samostojne pevske seminarje ali pa delavnice na glasbenih šolah po Sloveniji in tujini, kot svetovalka za vokalno tehniko pa sodeluje z najboljšimi slovenskimi zbori (Carmina slovenica, Komorni zbor Ave, Akademski pevski zbor Tone Tomšič, Bodeča Neža in drugi), sodeluje kot članica žirij na pevskih in drugih glasbenih tekmovanjih in avdicijah doma in v tujini. Aktivna je v Društvu slovenskih pevskih pedagogov in se udeležuje strokovnih srečanj v organizaciji EVTE (European Voice Teachers Association).

V zahvalo za izjemne uspehe pri vzgoji mladih slovenskih pevcev ji je Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana l. 2018 podelil Škerjančevo diplomo.

Dostopnost